POČETNA
APARTMANI
PLAŽA
ZANIMLJIVOSTI
ZABAVA
KAKO DO NAS?
KONTAKT
GALERIJA
 
DEUTSCH
 
HRVATSKI
 
Zadar je povijesni grad koji ima bogatu 3000. godina staru povijest. On je još i danas kulturno i trgovačko središte u središtu Dalmacije. U Zadru se nalaze mnoge iskopine koje govore o hrvatskoj povijseti. Mnogi posjetitelji i umjetnici uspoređuju Zadar sa Venecijom i Dubrovnikom. Od Sabunika je svega 16 km. udaljen.
Nin je najstariji grad hrvatskih kraljeva. Ljekovito blato u Ninu se koristilo još u vrijeme rimljana pa sve do danas u svrhu liječenja.
Kornati, največa skupina otoka u sredozemlju sa 140 otoka i otočića. Nacionalni park i raj za jedriličare i ljubitelje vodenih sportova
Nacionalni park "Krka" pruža prizor najlijepših slapova na istoimenoj rijeci Krka.
Nacionalni park "Paklenica" pruža sve za ljubitelje prirode, alpeniste planinare i one koji su željni pustolovina na dijelu gdje planina ddiruje more.
Plitvička jezera pod zaštitom UNESCA, okružena brojnim šumama, 16 jezera i 92 pjenušava slapa.
   

Odmor za cijelu obitelj
Mnogo plitkih i pješčanih plaža čine Sabunike savršeno mjesto za odmor cijele obitelji.

 
    Crkva sv.Donata
Crkva sv. Donata potječe iz 9.stoljeća te je unikatna građevina u Europi, iz doba predromanike. Masivna građevina je okružena galerijom na dva kata, koje se u tri apside okreću u smjeru istoka. To je najpoznatiji spomenik i simbol grada Zadra.

 
    Uvale u okolici
Plaže u Zadru i njegovoj bližoj okolici su pretežno šljunčane i prilagođene obiteljima s malom djecom. No ima i stjenovitih uvala gdje možete uživati sunčajući se na stijenama i uživati u kristalno čistom moru.

 
    Gastro
Poznata je stvar da je dalmatinska kuhinja lagana i zdrava, i da možete uživati u brojnim specijalitetima, a da ne morate misliti na kalorije. Uživajte u ribljim specijalitetima u brojnim restoranima, koji se služe uz obilje svježeg ili kuhanog povrća.

 
Copyright © by Kralj Apartmani. Sva prava pridržana. em@il webmaster !